Zo zorg je ervoor dat je hond zijn ideale gewicht behoudt

Het behouden van een gezond gewicht is enorm belangrijk voor de gezondheid van je hond. Veel honden worden al snel te zwaar, dit komt doordat ze vaak wat lekkers krijgen van hun eigenaar of omdat ze veel te weinig bewegen. Is jouw hond ook te zwaar en ben je benieuwd wat je hier aan kunt doen? Lees dan verder.

Dieetvoer voor je hond

Net als voor mensen, is er ook voor honden ook speciaal eten op de markt wat het dieet bevordert. Er zijn verschillende soorten dieetvoer voor honden beschikbaar. Welk voer het beste is voor jouw huisdier, is afhankelijk van de door de dierenarts gestelde diagnose. Het is dus erg belangrijk om de opties samen met hem of haar te bespreken. Ook is het belangrijk om te weten hoelang jouw hond dit type voer moet eten. Doe onderzoek naar de verschillende merken en ontdek hoe je hond op dit nieuwe voedsel reageert.

Zorg ervoor dat je hond niet te veel eet

Zoals eerder al is genoemd, is een belangrijke oorzaak van overgewicht bij honden een overvloed aan lekkernijen. Probeer als baasje te stoppen met het geven van meerdere traktaties per dag. Deze zitten vaak vol calorieën. Ook is het belangrijk om je hond de juiste hoeveelheid voer te geven. Vaak staan de richtlijnen op de verpakking van het hondenvoer. Is dit niet het geval? Overleg dan eens met de dierenarts. Hoort jouw hond 300 gram brokken te eten in de ochtend? Meet dit dan precies af en vermijd het schatten van hoeveelheden.

Ga naar buiten!

Het is superbelangrijk om veel buiten te komen met je trouwe hond. Op deze manier krijgt hij of zij voldoende lichaamsbeweging. Het maakt niet uit of jullie met z’n tweeën wat sprintjes trekken of simpelweg een relaxte wandeling maken, zolang er maar sprake is van beweging. Loop, ren of speel met je hond! Ga naar het park of bezoek een mooi bos en geniet samen van de natuur, terwijl jullie beide hard werken aan jullie

 

Het handhaven van het gewenste gewicht van je hond vereist enige toewijding en aandacht. Een gezond gewicht betekent een gezonde hond en dit is wat je als baasje wil. Volg de stappen van de dierenarts en investeer in gezond dieetvoer voor honden van Pets Place, meet het eten goed af, houd je aan de aangeraden hoeveelheden en stap het zonnetje in. Je hond zal erg dankbaar zijn voor deze goede zorg.

Hondenschooldomstad
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart