Handige producten voor het onderhoud van je hond

Het verzorgen van je hond is belangrijk en er zijn verschillende producten die je daarbij kunnen helpen. Een waterblazer is ideaal om de vacht van je hond te drogen na het wassen of zwemmen. Een hondentondeuse is handig voor het trimmen of scheren van de vacht van je hond en er zijn diverse kammen en borstels beschikbaar voor optimale verzorging, afhankelijk van de vachtsoort van je hond. Het kiezen van de juiste producten voor jouw hond zorgt ervoor dat de vacht gezond en klitvrij blijft en helpt losse haren en vuil te verwijderen.

De waterblazer voor honden

Als hondenbezitter wil je natuurlijk dat je trouwe viervoeter er altijd goed verzorgd uitziet. Een waterblazer kan daarbij een handig hulpmiddel zijn. Deze speciaal ontworpen föhn is ideaal om de vacht van je hond te drogen na het wassen of zwemmen. Een waterblazer is krachtiger dan een gewone föhn en droogt de hondenvacht sneller en grondiger. Bovendien kan een waterblazer vuil en losse haren uit de vacht blazen. Het is wel belangrijk om je hond te laten wennen aan het geluid van de waterblazer voordat je begint met het drogen van de vacht. Bij het kopen van een waterblazer is het belangrijk om te letten op het vermogen, de temperatuur en het geluidsniveau. Een goede waterblazer kan dus bijdragen aan een gezonde, schone vacht en heeft meerdere praktische toepassingen. Of je nu een lange- of kortharige hond hebt, een waterblazer kan altijd van pas komen. Kies voor de juiste waterblazer voor jouw hond en geniet samen van een gezonde en stralende vacht.

De hondentondeuse

Voor het trimmen of scheren van de vacht van je hond is een hondentondeuse een handig gereedschap. Een hondentondeuse is geschikt om precisiewerk te leveren op moeilijk bereikbare of gevoelige plekjes zoals de oren, voetzool, liezen of de snuit. Hondentondeuses zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten en hebben onder andere verschillen in vermogen, temperatuur en geluidsniveau. Het kiezen van de juiste hondentondeuse is belangrijk voor een comfortabele en veilige trimbeurt. Met de juiste hondentondeuse kun je eenvoudig de vacht van je hond bijwerken of volledig scheren. Zo zorg je ervoor dat je hond er altijd goed verzorgd uitziet.

Kammen en borstels voor verschillende vachtsoorten

Het verzorgen van de vacht van je hond is erg belangrijk voor zijn gezondheid en welzijn. Afhankelijk van de vachtsoort van je hond zijn er verschillende kammen en borstels beschikbaar voor optimale verzorging. Zo zijn er plukborstels, uitdunkammen, vlooienkammen, badborstels, dubbelzijdige borstels en verzorgingskammen. Het kiezen van de juiste kam of borstel voor de vacht van je hond zorgt voor een betere vachtverzorging en kan klitten, vilt en losse haren beter verwijderen. Honden met lange haren en een ondervacht moeten meerdere keren per week geborsteld worden om klitten en vilt te voorkomen en losse haren en vuil te verwijderen. Voor honden met korthaar zijn de glansborstel, massageborstel, pinborstel, combi borstel, vlooienkam en verzorgingskam geschikt. Voor honden met halflang of lang haar zijn er verschillende borstels beschikbaar van bijvoorbeeld Activet en Boss & Dog. Het kiezen van de juiste kam of borstel voor jouw hond zorgt ervoor dat de vacht gezond en klitvrij blijft en helpt losse haren en vuil te verwijderen.

 

Hondenschooldomstad
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart