Hoe kies je het juiste puppy voer uit voor jouw viervoeter?

Je hebt al een puppy, of je zit er over na te denken om er misschien een te nemen. Puppy’s zijn natuurlijk super leuk, maar bij zo’n lief dier komen ook verantwoordelijkheden. Eén van deze verantwoordelijkheden is je puppy voorzien van eten, maar waar moet je hierbij allemaal op letten? Hieronder staan verschillende dingen waar je op zou moeten letten bij het kiezen van het juiste puppy voer.

Leeftijd

Voor je voeding gaat kopen is het ten eerst belangrijk om te weten hoe oud je puppy is. De verschillende soorten voer zijn onder andere op leeftijd gebaseerd. Dit komt omdat naarmate de pup ouder wordt, de behoeften ook veranderen. De leeftijden die op de verpakkingen van het voer staan worden meestal uitgedrukt in maanden. Houd dus goed bij hoe oud je lieve puppy is en wanneer je moet overstappen op voedsel voor een hogere leeftijd.

Ras

Naast leeftijd speelt het ras ook een belangrijke rol bij de behoeften van je pup. Niet ieder ras heeft namelijk dezelfde behoeftes. Dit heeft er mee te maken dat niet ieder ras even groot is. Een herdershond puppy is een stuk groter dan een chihuahua pup, waardoor de herdershond meer behoefte zal hebben aan bepaalde voedingsstoffen dan de chihuahua. Ook is een hond van een kleiner ras sneller volgroeid dan een hond waarbij zijn ras groter is.

Natvoer of brokken

Bij puppy voer kun je denken aan 2 verschillende dingen: natvoer of brokken. Denk bij natvoer bijvoorbeeld aan vlees in blik. Uiteindelijk maakt het niet uit of je dit allebei doet, maar voor je puppy is het wel het lekkerst om beide te doen. Naast dat je kleine hond dit lekker vindt, zitten er ook nog extra voordelen aan. Brokken zijn namelijk erg droog en als je pup al niet genoeg drinkt of je wilt dat hij meer drinkt, is natvoer ideaal. Natvoer bestaat namelijk voor 75% uit water, hierdoor krijgt hij dus toch zijn vocht binnen ondanks dat hij het soms te druk heeft om wat te drinken.

Voedingsstoffen

Wat er precies in de voeding van puppy voer zit is ook erg belangrijk. Pups hebben namelijk andere hoeveelheden voedingsstoffen nodig dan volwassen honden. Je hebt puppy voer nodig dat makkelijk verteerbaar is en dat veel calcium en eiwitten bevat. Hierdoor kan je pup snel weer spelen en heeft hij genoeg energie.

Er zijn dus veel aspecten waar je rekening mee moet houden wanneer je puppy voer aanschaft. Je moet rekening houden met de leeftijd, het ras en welke voedingsstoffen er in zitten. Daarbij kun je zelf nog kiezen of je natvoer, brokken of een combinatie van beide geeft.

Hondenschooldomstad
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart