3 manieren om je hond gezond te houden

Honden zijn onze beste vrienden en familieleden, maar ze gezond houden is niet eenvoudig. Ze zijn vatbaar voor veel van dezelfde aandoeningen als mensen en kunnen zelfs ziek worden van dezelfde virussen. Een gezonde, gelukkige hond is er een die veel liefde en beweging krijgt. Lichaamsbeweging is belangrijk voor de mentale en fysieke gezondheid. Een hond met een robuust sociaal leven heeft een veel betere kans op een lang en gezond leven. Hier zijn een aantal manieren om je hond gezond te houden.

Oogdruppels

Oogdruppels hond zijn een belangrijk onderdeel van de gezondheid van je hond. Ze kunnen niet alleen helpen bij ooginfecties en droge ogen, maar ze kunnen er ook voor zorgen dat je hond op zijn gemak is. Het toedienen van oogdruppels kan een beetje lastig zijn, dus het is het beste om de instructies op de fles nauwkeurig te volgen. Als je zelf moeite hebt met het toedienen van oogdruppels, vraag dan iemand anders om je te helpen. Het is het beste om je hond niet alleen te laten als hij of zij worstelt met iets ernstigs als een infectie in een van hun ogen. Zorg ervoor dat je een moment kiest waarop je hond ontspannen en kalm is voordat je de oogdruppels toedient.

Oordruppels

Als je een hond hebt met lang haar, is het mogelijk dat deze een oorontsteking krijgt. Oorinfecties kunnen pijnlijk zijn en ervoor zorgen dat je hond zijn hoofd schudt, aan zijn oren klauwt of krabt aan oppervlakken in huis. De beste manier om deze infecties te voorkomen, is door dagelijks oordruppels hond te geven. Deze zijn gemakkelijk toe te dienen en zijn relatief goedkoop. Als je deze behandeling gaat proberen, is het belangrijk om niet meer dan één druppel per dag te geven. Je kunt ook overwegen om verschillende soorten oordruppels te gebruiken. Dit is afhankelijk van of je hond al dan niet eerder problemen heeft gehad met bepaalde soorten bacteriën.

Gezond dieet

Je moet je hond hoogwaardige voeding geven. Vermijd bewerkte voedingsmiddelen of voedsel dat kunstmatige kleur- en kleurstoffen bevat. Deze kunnen schadelijk zijn voor hun gezondheid. Vermijd ook lekkernijen die ongezond zijn, zoals varkensoren of kauwsnacks van ongelooide huid. Honden mogen nooit mensenvoer krijgen omdat het ingredienten kan bevatten die voor hen giftig zijn, zoals uien en chocolade.

Hondenschooldomstad
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart