Waar moet ik aan denken als ik een hond neem

Overweeg jij een hond te nemen? Een hond aanschaffen is geen impulsaankoop. Voordat je naar een fokker of het asiel gaat is het verstandig je goed voor te bereiden. Het hebben van een hond brengt namelijk verantwoordelijkheden met zich mee. Waar moet je rekening mee houden voordat je een hond koopt?

We zetten eerst een aantal belangrijke punten die elke (potentiële) hondenbezitter zich moet realiseren op een rijtje.

  • Een hond wil graag bewegen. Afhankelijk van het formaat en de leeftijd van de hond moet je er rekening mee houden dat hij vier keer per dag uitgelaten moet worden. Ook als het regent of als jij een lange en vermoeiende dag hebt gehad.
  • Na de aanschafkosten ben je niet klaar. Een hond moet zijn jaarlijkse vaccinaties hebben en als er iets met hem is moet je er mee naar de dierenarts. Ook hondenvoer en speelgoed kosten geld.
  • Een hond heeft een opvoeding nodig. Voed je hem niet goed op, dan luistert hij niet (goed) naar je. Een opvoeding vraagt tijd en geduld.

Welke hond past bij mij

Weet je na het lezen van bovenstaande punten nog steeds zeker dat je een hond wilt? Dan is het tijd voor een paar belangrijke vragen zodat jij de hond kiest die het beste bij jouw en jouw gezinssituatie past.

Ga je voor een rashond of voor een ‘asbakkenras’?

Rashonden worden vaak gefokt om hun uiterlijk en karakter. Ben je op zoek naar een hond met een specifiek karakter, zoals gehoorzaam of lief? Dan kun je kiezen voor een rashond.

Wil je een puppy of een ‘tweedekans’ hond?

Met een puppy ben jij de eerste eigenaar en kun je hem een goede opvoeding geven. Een ‘tweedekans’ hond haal je meestal bij het asiel en heeft al een ‘rugzakje’. Dit wil echter niet zeggen dat je niet weet wat je in huis haalt. Honden in het asiel worden goed geobserveerd door medewerkers. Zij kunnen je vertellen welk karakter een hond heeft.

Heb je voldoende spullen in huis voor je hond?

Een voerbak, waterbak en hondenmand zijn voor de hand liggende dingen, maar een hond heeft meer nodig dan dat. Uitdagend speelgoed bijvoorbeeld, dat hem stimuleert zichzelf te vermaken en te leren en waarmee jullie al spelend een band kunnen opbouwen. Verzorgingsproducten zoals een borstel zijn ook een must. Ook een hondenbench is handig, bijvoorbeeld om de hond vanuit een veilige omgeving te laten wennen aan andere huisdieren. Alles dat je nodig hebt voor je trouwe viervoeter vind je op PetsGifts.

 

Hondenschooldomstad
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0